catering with a twist
MIJN VERHAAL
Toen ik nog in Libanon woonde, was het de gewoonte om bijna elke weekend, heerlijke huisgemaakte gerechten te delen met mijn tantes, ooms, neven en nichten. Het eten werd beurtelings door mijn tantes met veel liefde bereid, en was een uiting van de innige band tussen de familieleden. Ik ben opgegroeid in die warme familiale sfeer en deze gelukkige jeugdherinneringen vormen de basis van mijn eigen kookpassie en van mijn heilige overtuiging dat koken en een goede maaltijd delen met dierbaren tot de essenties van het leven behoort! Toen ik in België aankwam, besefte ik pas goed hoezeer ik die warme wekelijkse familiemomenten miste. In een poging om diezelfde gezellige familiesfeer over te brengen naar mijn Belgische familie en vriendenkring, besloot ik dan maar in het voetspoor van mijn tantes te treden en me te verdiepen in de Libanese Mediterraanse kookkunsten. Het was zowel een soort therapie als een openbaring voor mij en ik genoot ten volle van de groeiende appreciatie van mijn familie en vrienden voor de charmes van de Libanese cultuur en keuken. Ik ben er dan ook trots op dat ik op deze manier mijn cultureel en familiaal erfgoed kan delen met de mensen hier. Ik heb het geluk dat mijn man Hans mijn passie voor koken deelt. Door zijn overstap naar een volwaardig plantaardig dieet en mijn eigen problemen met de ziekte van Crohn, heb ik mijn expertise uitgebreid om ook rekening te houden met speciale dieetvereisten. Voor tal van mijn gerechten kan ik nu ook suiker-, glutenvrij, vegetarische en veganistische alternatieven aanbieden. Hierdoor hoop ik tegemoet te komen aan de steeds toenemende diversiteit van de geïnteresseerden in mijn keuken. Die uitbreiding is niet zo moeilijk aangezien groenten in de Mediterrane keuken al een heel centrale plaats innemen en er hierdoor makkelijk alternatieven kunnen gevonden worden. Ik schrik er ook niet voor terug om typisch Aziatisch geïnspireerde kruiden te gebruiken om mijn gerechten een verrassende wending te bezorgen. Ik probeer veel variaties te brengen in het opstellen van de menu’s waarbij ook de inbreng van de voorkeuren en wensen van de klant heel belangrijk zijn. Ik vertrek veelal van traditionele home-made recepten zoals ik ze gekend heb in mijn jeugd, maar ik pas ze ook aan om verfijnde smaakpapillen ook hun pleziertje te gunnen. Wij bieden bij onze gerechten ook een keuze van smaakvolle Libanese wijnen aan die hun kwaliteit al in menig internationaal concours bewezen hebben, maar die door hun kleine productieaantallen niet overal gemakkelijk te verkrijgen zijn. Samen met de gerechten bezorgen zij onze klanten een unieke culinaire happening bij hun thuis die verrassend verschillend is van de klassieke restaurantervaring. Ik hoop alvast jullie overtuigd te hebben om deze gastronomische uitstap naar mijn kookwereld te wagen en ik heet je dan ook van harte welkom “Ahlan wa sahlan” bij “Angela’s Catering Met Een twist”.